TS1, tack alla!

Ända sedan januari 2018 har vi 25 ämneslärarstuderande från historia, samhällslära, religion och modersmål kämpat oss igenom flera olika frustrationer med målet att tillsammans skapa en enda tvärvetenskaplig temadag kring det anspråkslösa temat ”Vatten som förenar och delar” på Vasa Övningsskola. Att arbeta över ämnesgränserna och skapa workshoppar som utmanar elevernas holistiska kunnande, har länge varit något man som ämneslärare önskar sig sträva efter på en eller annan nivå. Men tyvärr uppstår motivationsbrist och irritationer då största hindret för hela projektet ligger i den ineffektiva tidsplaneringen och bristfälliga kommunikationen mellan personal och studeranden. Ett samarbete som skulle ha kunnat skötas relativt fort, smidigt och smärtfritt har istället dragits ut och slitit på de involverades nerver och tålamod. Men genom allt ondo har man ändå lärt sig hur man skulle kunna tackla en liknande utmaning nästa gång.

Då det måndagen 9.4 äntligen var dags att genomföra vårt magnum opus, möttes man av både trötta elever och ämneslärarstuderande som de flesta allra helst skulle ha sovit ut denna gråa vårmorgon. Jag var personligen delaktig i workshoppen “Vatten som destruktiv och livgivande kraft” och trots den inledande yrseln vill jag faktiskt medge att jag är stolt över vår grupps insatser. Inledningsvis fylldes det lilla rum vi befann oss i av överraskande många gäster som skulle följa med dagens evenemang och eleverna hade precis som oss själva inte riktigt hunnit vakna ännu. Men för varje grupp som deltog i vår punkt, blev både stämningen och själva workshoppen allt bättre. Vi lärde oss nämligen hela tiden något nytt från varje elevgrupp och vi var imponerade över hur kreativa och skickliga problemlösare dessa elever faktiskt är.

Avslutningsvis har vi genomlidit flera typer av frustrationer på vägen till 9.4.2018, men jag tycker också att man har lärt sig mycket på vägen, både på gott och ont, insikter som kommer att ta en långt i framtiden.

Tack alla!

Tommy H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s