Ämnesintegrativ temadag på VÖS

På måndagen deltog första årets studerande vid VÖS gymnasium i den temadag som vi hade skapat tillsammans. Allt löpte på utan större motgångar och majoriteten av de studerande verkar ha varit nöjda med upplägget på basis av utvärderingen de fyllde i vid slutet av dagen.

Jag medverkade i gruppen som avhandlade vatten som produkt och jag tycker att vi lyckades riktigt bra med genomförandet. Studerande tog uppgifterna på allvar och diskuterade med varierande entusiasm. Det var intressant att vara fem lärare i ett och samma klassrum, man blev väldigt medveten om hur olika vi handlar i vissa situationer som pedagoger. Delvis var det ansträngande att upprepa samma program gång på gång, men samtidigt var det givande att se hur vi förbättrade upplägget varje gång och till sist flöt allting på utan problem.

På eftermiddag deltog många av oss ämneslärarstuderande i det seminarium som ordnades i auditorium Bruhn. Vi fick lyssna på andra skolors erfarenheter av ämnesövergripande projekt och kurser. Det var väldigt intressant och fram för allt inspirerande. Kursen som de hade ordnat i Korsholms gymnasium som behandlade människans sexualitet ur olika synvinklar verkade väldigt nyttig och ett relevant ämne att behandla ur ett tvärvetenskapligt perspektiv, mycket inspirerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s