TS1, tack för mig!

Man kunde ha svurit och gråtit blod men till sist gick det. En heldag på gymnasiet i ett ämnesöverskridande projekts regi utgående från diverse ämnen. TS1 kursens genomförande överskred alla förväntningar, med tanke på hur man kände sig i planeringsstadiet.

Som blivande lärare har ett av mina största hinder varit strukturering. Denna kritik kunde gott tillämpas på det som vi upplevde i planeringsskedet, eftersom man mer än en gång gick ut mer förvirrad än vad man var då man gick in. När det kom till skott så var det sist och slutligen endast tre arbetsdagar som behövdes för att kläcka det som blev ämneslärarstuderandens TS1 9.4, i grova drag. Detaljerna kunde ha benats ut på en effektiv dag, vilket Johanna och jag som ”konferencierer” väldigt gärna skulle ha emottagit inför det sista momentet för dagen.

Workshoppen ”Vatten som kraft” fungerade trots allt precis som den skulle och sporrade väldigt djupa, intressanta och givande tvärvetenskapliga analyser. Lika mycket som man fick handleda fick man själv nya insikter och perspektiv av eleverna, helt enkelt. Utgående från det som vi fick i respons var det också relativt uppskattat ur elevernas synvinkel, vilket då naturligtvis bör räknas som en framgång.

In alles, tack för mig, TS1!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s